Bicara Bumbung
LELAKI time saya kecik. :P
Jumaat, Disember 25, 2009 | 5:26 PG | 5 comments
alamak, tiba tiba je teringat time kecikkecik dulu. alahai, comel nya. :P jangan terasa, sume bende saya cakap comel. agaga agaknya, nak tua agaknya husna nie ehh. kalau tak, takkan selalu teringat cerita lama. tak gitu ? hoho.

entri nie lebih kepada personal. jadi usna tukar ganti nama diri tau. :) terimakasih atas kerjasama.
apa yang penting ???!

 
dad - ye, beliau insan lelaki pertama dalam hidup aku. bangga ada ayah seperti beliau. :) sebab ?
dia the best father in the world ! yaa, aku tahu semua father the best, apa salahnya saya feeling. hesh. :P
yang saya ingat, umie pernah cite, time tu ayah saya baru balik dari keje. umie suruh kasi makan, *heh, macam kucing je. bape minit lepastu, umie nampak dua-dua TERtido ulang ya. TERTIDO dengan sudu kat tangan, tangan masih pegang mangkuk. *keadaan mulut aku tak tahu lah. :P heh, macam sweet jea. haha.


time kecikkecik, banyak jugak la usna kawan dengan lelaki nieh. ye laa, time kecikkecik comel tu laa nak ramai ramai kawan. baru best. bole buat team bola ke ragbi ke. heh.

story 1:

udin nama dea. muda setahun je. kiterang kenal pun sebab nenek dea jaga husna masa kecikkecik. kiranya dea antara orang pertama jadi kawan husna. ye laa, masa tu husna belum sekola lagi oke. ABC pun tak kenal. makanan kee abjad tu ? hoho. kiteorang agak nakal kot. haha. penat & kesian dengan acik yang jaga husna tuu. kadang-kadang kiteorang main kat ruang tamu. tanam pokok bunga la, menari ntah pape la. haha. tu sume kan saya yang ajar. sebab saya paling muda. :P tapi bila masuk tadika jee, husna makin sibuk. ceh. haha. tp siryes cekgu suruh tulis abjad ABC tu satu muka. ekeke. kadang kadang diorang bosan, diorang kacau. ada patut tengah husna syok layan tv, dorang bongkar beg comel husna pastu diorang conteng buku aku ! ARGHHHH. berapi. grrrr. usna ingat lagi dorang conteng dengan kaler merah. atoyy. cuak betul nanti cikgu marah macamane ? haha. maklum budak kecik. :P

to udin ; kat mana awk skang ehh ? dulu-dulu kiteorang penah satu skola, kiteorang buat dek je kalu terserempak. stiap kali serempak awk jee, trus trgat rumah nenek. rindu dea........ :(


story 2 :

hoho. nie usna tak ingat pulak nama dea. ntah tak ingat atau dea tak bagitau. heh. tapi siryes usna ingat sangat al-kesah nie. tapi susah sket nak cite. hoho. usna detail kan satusatu yea. dea nie kiranya jiran usna duludulu. skarang usna da pindah daa. sebenanye dea nie bangsa india. hee. hebat tak usna ? menghidupkan Satu Malaysia. :P dalam time tuu, usna kira dea dah besar dah. siap boleh bawak basikal takde roda agi. :D terer kan ? usna time tuu guna baby-walker. huhuk. tengah umie & adek usna mkn kat dapo, usna keluarmasuk rumah sebab jumpa dea. bukan jumpa ape, dea bawak basikal round-round satu taman. kejap kejap singgah kat pagar umah usna. hoho. dan nak jadikan cerita, usna dengan baik hatinya nak bagi dea biskuut. haha.inagt agi, biskut sayur. baik betul. siap letak dalam plastik hijau agi. korang boleh bayangkan berapa banyak biskut yang usna bagi ? ekeke.entah sebenarnya umie usna suruh bagi dalam tuppaware, tapi usna tak nak. out-dated katanya . haha.

acii, igt ama lagi ta ? ayoo. ama ada nak bagi biskut tapi aci takmau. acii malu kot. hoho.


story 3 :

haiyoo. budak laki ketiga nie pun usna taktau nama dea. tapi kiteorang nie jiran kat kampung belah umie. usna malu la nak tanya umie pulak nama dea sape. heh. cari masalah tuu. yup, dekat jee 'umah' kiteorang. jalan kaki takyah pakai selipar pun boleh. siryes. haha. masa kecikkecik kiteorang boleh kira kamcing jugak laa. dea selalu datang umah tok usna. baik kan dea ? lelaki mithali namanya tuu. hoho. kadang kadang kiteorang main komputer samesame. haha. ya allah ! kalau ingat balik, comel betul. haiyooo. tak silap, kiteorang nie sama umo. usna dengan sepapat kat sana pun tak penah rapat camtu. hehe. kalau balik kampung je, teringat je cite lama. nampak sangat lama tak balek kmpung. muahaha. mklum, jauh kan. :)

agak agak, awk igt sy tak ehh ? haih, lama tak balek Kedah. awk kemsalam kan kat lembu tok jiran sebelah tu yea. tapi kalu sy balek pon, takkan sy nak tego, wat malu jee. :P lagipun kalu sy tersalah kecek cemana ? habis laaa. sy ingat lagi, dulu suara awk kecik je. mesti sekarang matured kan ? heh. ada time tuu, sy amek angin smbil jenguk kat tingkap, terpandang rumah awk. haiyoo. zaman budakbudak nie best betul.


story 4 :

daus nama dea. agaga. nie kawan masa skolah rendah. darjah 3 duludulu. :) time tu husna tengah syok main teropong dengan jazz, dea pi tendang kerusi dr belakang. geram maa ! 2 3 kali takpe. nie macam cari pasal jee. haish. usna gi kejar dea. hahaa. tp kejap jee. baru je kejar, usna duduk balik. nangis. ulang taip ; MENANGIS ! muahaha. padan muka awk. :P awk takut tak tengok sy nangis.? ekeke.

haha. daus, sy pun taktau awk skolah kat mane skarang. tp sy nak ckp, awk jgn wat org lain nagis cam sy lak. ksian tau. sy mmg geram betul2 kat awk time tuu. tp skarang tak. benda tuu jadi kenangan dah. :) tp tak sangka ada cikgu masuk kelas time tuu, terus cikgu fikir bukan2. sy nangis, satu kelas sorak. huhu.

nota kaki ; zaman kanakkanak memang best ! jum cite kat cucu esok. :P
to husna 6tahun yang lalu, saya rindu awak................ :)

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha