Bicara Bumbung
dorang takde keje kot.
Ahad, Disember 27, 2009 | 10:36 PTG | 4 comments
kelmarin secara rasminya Kak Aliya menjadi isteri orang. tahniah akk ! :) cepat jea. :) tahniah gak buat Pak Lang & Mak Lang. dah ada 2 menantu daah. iskk. bestnya. haha.

haaa, time tu jugak kerabat Kedah mai Johor. kira nak meriahkan lagi la nie. ekeke. tapi kan tapi kan, di sebalik kebestan nye tuu, ada cerita usna nak bagitau. hee. nak tau apa ? stay tune !




tengah usna duduk-duduk sambil pasang telinga, termeletus lah satu topik yang agak menarik. mata usna yang layu lagi kuyu terus jadi segar macam ayam dipanggang. heh. :P

heii, korang tau tak Rompak tu apa ? usna taknak bagitau Rompak tuu apa, tapi korang dengar story nie ea. :)

badut - perompak / penjenayah

story Paksu ;

usna taktau nama dea sape. nak panggil elmo boleh ? haha. hentam je laaa. :P elmo nie keseorangan naek motor nak balek umah. korang penah tengok kan gua ? haaa, kalau yang nie gua kat jalanraya. alaaa, senang cite macam terowong. hoho. susah sungguh nak sebut ! :P okeoke, elmo nie keseorangan naik moto. dlm perjalanan, dea kena lalu kat gua tuu. bila nak kluar jee gua tuu.... aiyark ! tibatiba sehelai sebilah parang zuppp nak lesing kepala elmo nie. alhamdulillah dea sempat tepis dengan lengan . kalau takk, nauzubillah. motor dea habis terbalik laa. panik. lepas badut tuu rompak habis, dea bole reverse mintak henpon pulak ! eh eh, da bagi keropok nak sos pulak yea. apa nak jadii da. yang best kan, elmo nie pakai jaket. bila dea raba & cari henpon tuu, tak jumpa ! dea fikir fon tu jatoh masa motor tu jatoh. tapi, sebenarnya henfon tu dalam jaket dea je. haha. at least, fon selamat. :)

lengan dea cedera sket. tp memang hebat btol lengan dea. paksu kata dea slalu minum susu. hee MyEm0.Com
story baba ;

haaa, story nie usna bole cite detail-detail. sebab ayah usna yang hadapi sendiri. :) dah lama daa kes nie, 2006. :) time tuu maghrib. ayh sye nak pegi bank. tengah dalam kereta ontheway nak keluar, tetiba je badut tu datang rentap baju. erkk, ayh sye dengan drastiknya tarik pintu kereta then plan nak lock terus, so badut tuu menonong je kat luar. haha. tp badut tu memang dasar badut, dengan drastiknya jugak dea pi selit parang kat pintu. haiyoo. mana boleh tutup dah pintu. :( dengan drastiknya jugak, dea tarik ayh sye & dea bwk lari kereta tuu. huuuu~ tak malu punya badut. :P nanti saye nak jalanjalan guna kereta apa lagi ? :P MyEm0.Com

;) heh. korang ingat da abes, blom agii. ada part yang best & drastik agi. MyEm0.Com selang berapa hari, tibatiba dekat depan rumah sye ada sebuah beg. jengjengjeng haiyooo. seram tau. ada apa laa dalam beg tu ehh. baby ? teddy bear ? hukhuk. korang nak tau ? act tu beg yang ada dalam kereta ayh usna tuu. yaa. beg tuu la yang ada dokumen & pasport blabla. hee. baek jugak kan badut tuu. dea nak kereta jee taknak beg. haha. kdgkdg lawak la badut nie. dah badut tu badut jugak la ehh. tapi alhamdulillah, akhirnya dorang kena tangkap. :) diorang guna kereta ayh usna tu nak rompak kedai lain pulak. haha. pandai je badut ni. :)

story Pak Ngah ;

heh. cerita Pak Ngah nie syok. ada kee tengah Pak Ngah sye syok naek motor, kat traffic light. tibatiba jee minta duet. heh. ape laaa. mintak duet takpe jugak. tapi siap sebut amount lagi. sebut amount takpe lagi. tapi dea mintak 5rm jee ? MyEm0.Com hahaha. tak tahan usna dengar story Pak Ngah nie tau. nasib baik Pak Ngah sye baek, dea pi bagi la 5rm tuu. dea nak beli alatulis kot untuk naek skolah nanti. takpetakpe.

badut paling baik penah usna dengar. ekekeke.

story Mak Ngah ;

last story. huh, cukup cukup empat. :) mangsa dikenali sebagai Karipap oleh cheHusna. si karipap nie asalnya lelaki. tapi gatal sangat nak jadi perempuan. eheh. takpe. jom tengok apa jadi dekat karipap. :)
karipap nie kena tangkap bawak masuk dalam rumah kosong oleh dua orang badut tak bertanggungjawab. dua badut nie seksa dea sebab bak suruh dea bagitau akaun apentah. tak jelass pulak cite nie. tapi memang kena dera laa kat situ. :) dea diselamatkan oleh jiran-jirannya yang bertindak drastik menelefon polis. hee.
yang best kaan, lepass kejadian tuu, karipap nie terus jadi lelaki sejati. haha. ada hikmah sebalik kejadian ini... :) :)

tahniah karipap. hee. macamane laa awk jadi lelaki sejati ehh ?

agagag. badut takde kejeee. :)

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha