Bicara Bumbung
sem 4 summary
Rabu, Oktober 19, 2016 | 6:03 PTG | 0 comments
fyi, aku berada di rumah. cuti semester untuk sem 4. sampai 6hb november nanti.

pejam celik pejam celik, aku tinggal 1 sem saja lagi kat kampus. then 1 sem lagi praktikal mengajar. then yiey graduate! betul la orang kata (or based on own observation), semakin nak tinggalkan sesuatu tu baru la kita start nak appreciate semua benda. am i right? same goes to mati la. dah nak mati baru nak tunjuk sayang kat keluarga. gittew la contohnya.

perjalanan aku yang hampir setahun kat upsi ni bukan sekejap. setahun yang macam-macam warna. ya, setahun di alam sekolah dengan alam universiti totally tak sama. sebab kalau kat sekolah tu dalam setahun kau berada pada tahap yang sama tau. contohnya form 5. dalam setahun tu la kau dengan cikgu dan budak kelas yang sama. subjek pun sama.

berbeza dengan life di university, kau mungkin akan berhadapan dengan 2 semester. subjek dan pensyarah yang berbeza dalam masa setahun. memang aa rasa dunia lain woh! tunggang terbalik dunia jadinya kalau tak bersedia. lagi la macam aku diploma kat upsi ni, setahun 2 semester setengah kot. sebab kitaorang ni 2 tahun setengah for diploma. contoh 1 sem tu 6 subjek, boleh kata dalam masa setahun tu kitaorang belajar dalam 12 subjek. peh peh. dengan keadaan carry mark yang sentiasa kena carry. hahaha. dan jugak persatuan, bulatan riang, social life seperti shopping di karnival dan jugak memasak kat rumah.

it was a hectic life you know. kalau aku bercerita saja lah.

aku yang hadap ni, hmm what can i say is; SERONOK!

Gihahaha. sebab aku ni suka adventure kot i guess. kalau datang mood rajin la.
peh kalau malas tu jangan cakap la. melingkor je kojernya.
that's why i need some motivation. sentiasa.
:)

and thanks Allah for all the chances and ni'mah that He gave me. I couldn't thank much.
I don't know whether that I have thankful enough to Him.

di sebalik kesusahan keletihan kepeluhan dan perkumuhan yang terjadi, at the end semuanya jadi manis seperti madu. betul lah, manis madu tu kita hargai bila dah rasa pahit ubat. true. indeed.

bila balik rumah, aku tak boleh lari daripada ingat memori semalam. So many things that I have treasured in this house; yang membongkar segala kotak ingatan ni haa. hahaha. haiseh i am 20 years la seh,


ok la ok la, i want to dedicate 1 song. untuk korang yang membaca.
Maher Zain - Let It Go.
Cari lew sendiri kat youtube dan download. Thank you kerana gigih membaca.
Rant on my 20th birthday
Rabu, Ogos 31, 2016 | 7:31 PG | 0 comments
how i describe my birthday ek? takde la meriah siap ada party and ada belon hihi aku sambut dengan cara aku sendiri.

dah duduk rumah bercuti di kala orang kuliah, aku tak la expect orang buat surprise bagai kan. lagipun dah besar huks. walaupun teringat la jugak past moments sambut birthday kawan2 kat upsi sana haha. macam2 akal kitaorang ni.

hari sebelum 26 ogos, zira datang rumah berziarah. guess she brought what? a cake! waa macam tahu je aku craving for cake weh. cuma dia tak tahu aku kena pantang HAHA. tak cukup dengan tu, dia bagi hadiah comels iaitu duit syiling dirham. rare kaan.

malam tuu pulak baba dah nyanyi happy birthday. hahaha that made ne tickle. comel betul.
nothing much i hoped.. as long as our relationship are okay. rindu sangat bila baca diari zaman sekolah. baba memang seorang ayah yg obvious tunjuk sayang dan manja. tapi ada masa dia akan tegas. and he mean it.
yelah hidup kita totally berbeza hokay bila dah masuk U. serious ah cakap. dari sudut study dan jugak suasana di rumah.

how i miss everything in the back. ah aku patut bersyukur for having those wonderful moment.

okeh pastu, dah janji mulanya nak teman ummi pergi myDin. tapi takjadi sebab sakit perut.

ummi balik ummi bagi satu beg kertas. aikk?

"nah hadiah besday"
"siapa bagi ni? umi ke?"
"ho laa"

aku macam nak gosok mata time tu sebab half-believe. ingat ada orang pass kat ummi. *perasan yek ada org lain nak bagi hadiah*

bukak2 beg kertas tu, TELEKUNGGG BUNGA PINK. OH TERUJAA MATA BERSINAAR hehe sebab memang in the list pun.

Alhamdulillah.
and thanks for the wishes kawan2 :)
if you happen to read this, haa awak la tu. doakan saya. tu ja at least saya minta.

buat fathini dan faris, saya tuntut janji anda. mwahaha.

ohye! another one.
paradigm in blog.
i changed the URL.

WHY? LIMADZA?

sebab nak rasa merdeka menaip. sempena 31 Ogos ni kan kah kah. entah laa all of sudden je rasa camni. sebab i want to blog and speak my mind and heart. so setakat ni memang takda siapa tahu url baru kecuali aku and Allah.
maybe aku bagi kat sesiapa yang mintak (kalau anda bertuah aku bagi lol) and kawan-kawan rapat. *perhapss just in planning je.

so buat anda yang terjumpa blog ni dan oh dan tahu siapa husna di alam realiti, jangan pelik dengan aku di dalam blog. this is another me in writing mungkin. sorry if out of YOUR expectation. saya harap saya tidak berkurang ajar dan saya hanya mahu bebas bersuara apa yang berada di minda tanpa memikirkan mana-mana pihak yang akan menjangkakan sesuatu yang hebat daripada saya. huhu.

i'm just a human. a normal human.
yang juga sedang menuju ke arah kebaikan.

untuk umur saya yang ke 20, saya harap darjat saya depan Tuhan meningkat hendakNya amin. well, i just hope for His blessing. without it I am nothing. aku percaya yang Allah sentiasa di sisi aku dan bantu aku.



Older Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha